2011 m. kovo 22 d., antradienis

pavasaris

Labas!


Kaip sekasi?


Mano fronte daug nerimo ir nezinios. Vis ta projekto pabaiga arteja nenumaldomai... Ka daryt, kur, kodel ir kaip :)


Bet, apie tai kaip sekasi siuo metu.


Viskas gerai :)
Ana savaitgali sventem kovo 11 - Lietuvos nepriklausomybe - as ir 6 brites :)

Labai miela buvo, kaip entuziastingai jos kele tostus uz sali, apie kuria nieko nezino, kaip megino isvardyti visus savo megstamiausius dalykus is Lietuvos. Zinoma, as buvau pats megstamiausias Lietuvos objektas ;)



Praeita savaitele nebuvo daug zmoniu darbe, tai daznai buvau viena ofise, tai fainai, buvo ka veikt. Ir siaip jaunimelis laisviau su manim bendrauja, kai nera atsakingu darbuotoju. Tai nemazai su visais pabendravau, suorganizavau stalo zaidimu vakara, pokeri losem, kita vakara dar krepsini pasidarem. Tai visai smagiai taip savaitele praejo.


Savaitgali keliavau i Prancuzijos siaure, i miesteli Yvetot, kuriame gyvena 4 kiti savanoriai. Miestelis visiskai mazas ir niekuo neypatingas, bet realiai ne del turistavimo ten vaziavau, o del draugu :).


Smagiai jie ten visi 4 vienam name gyvena. Visai uzpavydejau tokio bardakelio, nuolatinio surmulio. Aisku, vienai gyventi irgi daug pliusu yra, bet visai uzsinorejau kambarioku :).


Tai va, penktadieni turejom vakariene pas vienos merginos (lietuves) kolega. Sestadieni buvau nuejus paziureti, kaip draugas is Estijos cirke treniruojasi. Vakare keliavom i dideli vakareli ten salia miestelio. Sekmadieni visa diena buvo tokia tingi, nes visgi is po vakarelio buvom..:) Vakare atejo ju draugai ir ruosem kartu vakariene vel. Isvaziavau pirmadieni, nedirbau.












Siaip oras puikus, jau pavasaris, viskas zydi, saule sviecia.. Tfu tfu tfu aisku, nes cia musu regione gali ramiai sau ir prapliupti lietus ir negaleciau stebetis, nes cia normalu, kad lija :)






Pasiilgau, zmones jusu:) Jau nebe uz kalnu ir juru mariu ir susitiksim :)

Juste

2011 m. kovo 8 d., antradienis

Prancuzijos pietus

Laba diena!


Su pavasariu! Juk sakiau, kad jis ateis ;)

Prancuzijoje oficialiai pavasaris prasideda tik kovo 21 diena, nors realiaPridėti paveikslėlįi jau dabar pavasaris - zydi medziai, saulute sviecia, nesalta. Visiskai atvirksciai nei Lietuvoje, ane?:)


Dar didesni pavasario ispudi pavyko pajusti praeita savaite, nes buvau isvykusi i Prancuzijos pietus. Pirma savaites dali buvau seminare, susijusiame su mano savanoryste - daug kalbejome apie tai, ka nuveikeme, ka veiksime po to ir t.t. Buvome mazame miestelyje pavadinimu Sommieres. Labai nedidukas, bet mielas. Labai karsta nebuvo, bet visa laika sauleta - tai smagu:).


Sis seminaras buvo ramesnis nei pradzioje projekto buves pirmasis seminaras. Matyt zmones ne tokie buvo, be to siaip jau visi ne tokie entuziastingi matyt kaip pradzioje. Bet as puikiai praleidau laika, nes buvo ten keli zmones is pirmojo mano seminaro, tai su jais pagrinde ir bendravome.



















Paskutini ryta ispanas Felipe ir itale dainuoja "Du gaidelius"




Veliau, ketvirtadieni, pasibaigus seminarui as ir mano draugas estas Sander isvykome turistauti - per couchsurfing'a susiradome nakvynes: 2 naktis likome Montpellier ir viena nakti Nimes.

Nuostabus dalykas tas couchsurfingas! Sutikome labai saunius zmones - svetingus, dosnius, idomius, linksmus.


Montpellier labai labai patiko - nuostabus miestas, gyvas, grazus!

Ketvirtadieni vakare isejome i miesta, ten uzklydome i toki bariuka. Juodaodis barmenas sako mums: "Is kur esate?" sakom is Estijos ir Lietuvos. Sako ooooo!!! va mano kolege is Rusijos! Vaisiname jus gerimais! :) tai smagiai buvo ten pasibuti.




Kita diena vienai dienai buvome nuleke prie juros, nes tai buvo 20minuciu trukmes kelione autobusu, taigi negalejome praleisti tokios progos :) Ramus miestelis Palavas and Vidurzemio juros pakrantes - aisku, vasara jis nebuna ramus :) bet labai fainai, pabraidziojom, vanduo dar saltas, bet nieko, buna ir blogiau :)








Vakare su couchsurfingieciais isejome pasiuliavoti i miesta, susipazinome su ju draugais. Kita diena dar pasibastem po Montpellier siek tiek.











Pasibaste, isvykome i Nimes - mazesnis ir kiek ramesnis miestelis, bet grazus, primenantis Italija - su arena ir kitais romeniskais atributais.























Ten apsistojome pas toki biciuka, kuris suorganizavo mums vakariene su tradiciniu prancuzisku patiekalu Raclette. Jis ir jo draugai kiek primine lietiskuosius marozus is isvaizdos ir apskritai is kai kurio elgesio, bet siaip is principo jie tokie inteligentiski marozai :))) patikome mes jiems, taigi viskas ok :) Siaip su Sander prisizvengem, kad musu salyse matyt nebutume taip praleide laiko su tokio tipo zmonem ;))))







Kita diena atsibudome, isejome i balkona, temperatura apie plius 20! oj taip gera buvo, nenorejome isvaziuoti is ten, bet teko.. Ilgai svarsteme, kokio velnio zmones gyena siaureje, kai gali gyventi pietuose..?:)


Taip ir baigesi mano nuostabi savaite Prancuzijos pietuose, dabar sunku grizti i salygine realybe, kurios irgi nebedaug jau liko... Jauciuosi kiek vozta mietu siuo metu, bet meginu grizti i vezias ir ruostis moraliskai projekto pabaigai.


Na, bet stengsiuosi dar pasimegauti likusiu laiku, kuris toks pavasariskas ir zavus :)


Linkiu visiems silto ir nuostabaus pavasario! Ir lauksiu labai naujienu!


Pasiilgau!

Juste