2010 m. gruodžio 19 d., sekmadienis

Tyla pries audra..:)

Labas!

visi feisbukuose, skaipuose vis raso, kaip jie grizta namo, arba kaip ruosiasi kaledoms... pati ana vakara siunciausi kaledines dainas kaledu sventei.. ale blin, nemelavo tie, kurie sake, jog per sventes ypac pasijunta ilgesys... noretusi ir man grizti i jauku nameli nemencines miskuose, valgyt skania mamos silke, tiesiog buti su tais, kuriuos labai myliu... bet, pati pasirinkau buti cia, taigi, nesiskundziam! :)

Si svaite buvo gana rami ir kazkokia keistai nieko neypatinga..
Pirmadieni ir antradieni turejau prancuzu kalbos egzaminus (rasybos ir kalbejimo).



Antradieni dar su visa chebryte kartu susirinkom pas mane pavakarieniauti ( nes as cia esu mama, ir visiems ruosiu maista:)) ne ne juokauju, ne tik del to, siaip gi pas juste visada "plotai" :)), nes sia savaite visi issilakste po namus.



Ketvirtadieni turejom cia centre kaledu svente. Tai dieve brangus, kiek jie cia valgo!
visa svente buvo sukoncentruota i maistus, man per daug to buvo.. as buciau darius maziau maisto ir daugiau pramogu.. na, bet viskas ne visuomet nuo manes priklauso:)







penktadieni su Annie isejom pasibastyt miestan, bo vyko cia toks "sviesu sou" ant rotuses pastato, tai paziurejom siek tiek, susalom, tai nuejom i kabakeli..








deja, kita ryta prabudau ir supratau, kad kazkas ne taip - sunki galva, bloga.. taigi visa diena pramiegojau beveik, sekmadieni irgi ne prudai veiklos... kelione kiek pasideliojau..:)

kita treciadieni keliauju i Paryziu, susitiksim su Gretule (tikiuosi, kad nustos pustyti ir visos laimingai atkeliausim iki Paryziaus ;) ). O po to, velgi, jei niekas nepakis kojos, keliausiu i Ispanijike..:) ir ten dingsiu porai savaiteliu:) bet po to, grisiu su milijonu nuotrauku ir ispudziu :)


Graziu visiems svenciu, mielieji!
Myliu!

Juste

2010 m. gruodžio 12 d., sekmadienis

Kvepia Kaledomis..

Laba diena!

Kaledos arteja - kiekviena diena susijusi su jomis.
Darbe organizuojame kaledu vakara, valgome kaledu vakarienes, miestas visas pasipuoses, kaledine muge, planuojam su chebra, kada darysim kaledini pasisedejima pries visiems issilakstant svesti Kaledu..:)

Ketvirtadieni su kolega Dominique'u buvom tokiam mazam miestelyje, kuriame yra dalis musu centro, vakarieniavome su ten gyvenanciais jaunuoliais. As pagaminau tingini, tai buvo viso vakaro juokas su tuo tinginiu, nes isejo gana kietas, o jie su sauksteliais megino valgyt, tai saipesi ten vis, bet sake, kad skanu :)



Penktadieni vaiksciojom po miesta su Sonia. Grazu, kalediska, jauku ir nelabai salta, tai fainai :)






















Sestadieni i Rennes atvaziavo 5 savanoriai is kito miestelio, cia netoli manes. Tai su jais vel vaikstinejom po kaledu muge, po miesta, dar buvom koncerte tokiam. Nes si savaitgali cia vyksta Transmusicales festivals ir mieste vyksta daug koncertu.


















Vakare su panom ir keletu prancuzu pas mane baliavojom. Tai siandien mirstu :) Vynas yra blogis, isidemekit :)))



But smagu gauti is jusu kokiu istoriju ar siaip naujienu ;) bo pasiilgau!

Juste

2010 m. gruodžio 5 d., sekmadienis

Ziema ziemuze :)

Labas!

Sveikinu sulaukus dar vienos ziemos! Linkiu istvermes ir optimizmo :) Viskas praeina, gerkit karsta vyna, arbata su zaliom devyneriom ar siaip kakava kokia ir nieko nebijokit :) Pasakysiu paslapti - Pavasaris jau netoli.. ;)

Savaite buvo nebloga, tik kad ir cia jau atejo ziema - iskrito cielos 5 snaiges :) Rennes sninga itin retai, taigi jiems tai buvo didele staigmena :) Toks daiktas, kaip ziemines padanos cia neegzistuoja, taigi visi issigande vairuoja. Atsaukineja traukinius... Kiek juokinga tokiem gyvenimo uzgrudintiems zmonems kaip mes, lietuviai, bet atsarga gedos nedaro :)

Taigi del sio sniegelio vos neteko nukenteti ir man, nes kilo gresme, jog bus atsauktas mano traukinys i La Rochelle - zavinga miesteli viduryje vakarines Prancuzijos pakrantes, prie Atlanto vandenyno. Viskas baigesi laimingai :) Nukeliavau ten, pasidziaugiau jura, graziu miesteliu, smagia kompanija ir sekmingai pargrizau :)

Sis miestelis daugiau skirtas vasaros pramogoms, ziema jis gana ramus ir tuscias. Bet man patiko mazutes gatveles, vandenynas.... Viskas nuotraukose zemiau.

Ei, Kaledos jau netoli.. ;) ech, kaip smagu :)
buckiai jums!









































2010 m. lapkričio 27 d., šeštadienis

On-arrival mokymai Redon'e

Laba diena!

salta darosi, ane?:) atejo metas, kai neapsimoka eiti i kino teatra, nes ten bus pilna sniurpsciojanciu ir kosejanciu, kurie trukdys megautis filmu :)

Pati siandien lieku namie, bet ne tik del to, kad kosciu. O todel, kad grizau siandien is Redon miesto, kuriame savaite vyko "atvykimo" mokymai savanoriams is visos Europos, savanoriaujantiems Prancuzijoje. Esu visiskai be jegu, bet su labai daug teigiamu emociju!

Taigi, savaite buvo super duper idomi, smagi ir visaip kitaip sauni. Buvome 21 savanoris is: Lietuvos (buvo dar viena lietuve), Estijos, Ispanijos, Italijos, Cekijos, Vokietijos, Vengrijos, Airijos, Lichtensteino (!), Turkijos, Lenkijos.. Taip pat buvo mergina is Libano ir vaikinas is Palestinos (panasi programa, kaip mums, tik ne ES nariams).

Zmones buvo labai labai labai saunus, linksmi, draugiski, idomus. Paciuose mokymuose kalbejome apie daug dalyku, kuriuos jau ir taip zinojau. Bet kiek suzinojau idomybiu apie kitas salis, ju politika, istorija, kultura, miestus... Taip pat prisigaudziau neblogu ideju, kaip pagyvinti savo darba, ka galiu naudingo ir gero nuveikti.
Taigi vien del chebrytes duodu 10 balu siam seminarui! Nebuvo nei vieno, kuris nebendrautu..

Ka veikem idomaus? Na, apie pacius mokymus tai nepasakosiu. Vakarais turedavom ivairiausiu idomybiu - viena vakara varem futbolo lost, kita buvo body-painting'o vakaras, dar buvo Bretanes regiono nacionaliniu sokiu vakaras, tai sokom.. Na ir zinoma baliuskos.. Miegot daug neteko, bet ne toks gi tikslas buvo, ane?:)

Dar supratau, kad mano projektas finansavimo, tvarkingumo, gyvenimo salygu klausimu yra beveik tobulas! Visi kiti savanoriai turi nemazai ivairiausiu bedu, nepasitenkinimo.. As kaip ir neturejau kuo pasiskust. Ir kai papasakojau savo salygas, visu akys issprogdavo..:) Taip kad esu lucky..:)

Isvadas dar sunku padaryti, nes liudeselis toks apemes, kaip po visu kelioniu buna.
Esu laiminga, kad sutikau tuos zmones, kad dar karta isitikinau, jog nors ir skirtingi, bet visi mes labai faini ir galime kartu padaryti daug geru dalyku bei gerai praleisti laika. Gal kai kurie dabar skaitydami susirauket, ka as cia pezu, gal praplove smegeneles man ten :) Bet rekomenduoju pameginti patiems :)

Dar labai uzsinorejau ismokti dar viena uzsienio kalba, labiausiai italu arba ispanu, nes siaip nesunkios jos. Kai jie tarpusavy kalbasi as truputuka pagaunu, bet.. Tai ziuresiu, cia dar ne oficialus pareiskimas, bet kazkaip uzejo toks noras :) Gal praeis.. ;)))

Beje, buvo estas vienas - nu toks tikrut tikrutelis estas, letas, ramus, bet TOKS juokingas!!!! Tai dieve mano, ten iki asaru prisijuokdavom is esto bajeriu..! Papasakojau jam pora anekdotu apie estus, tai juokesi ir jis. Sako, ka darysi, nu leti mes :) bet apie mus neturi jie juoku :)

Ikeliu siek tiek nuotrauku ir filmuku bendram vaizdui susidaryt ;)

Ir einu ilsetis, rytoj svesim su amerikiete ir anglem Thanksgiving diena :) Paveluotai, bet manes jos lauke. Ziuresim, kas gausis :)

Buckis visiems ir kiekvienam atskirai!

Juste





Tvarkomes






Baras




Dirbam



Redon'as










Body painting'o vakaras








Sesios zasys su sesiais zasyciais :)


Futbolas


Redon nakti


Vakariene


Kalbu pamokele ir linkejimai mano mamai nuo italo :)



Mes


Tvarkarastis


Mano grupe, pristatanti Prancuzijos politikos sistema


Kasdienis vaizdelis



Bretanes sokiu vakaras






paskutinis vakaras







Visi