2011 m. sausio 30 d., sekmadienis

La vie en rose


Salut!


Sia savaite nieko labai daug ir ypatingo neivyko, bet galvoju, reikia palaikyti ritma ir nenustoti rasius..:)

Is isimintinesniu momentu sia savaite buvo:
  • Parejau viena vakara namo, ziuriu - kazkas pasto dezuteje guli. Atiradau, o ten siuntinukas! Gavau nuo tevu draugu dovanele - lietuvisku suriu, skilandi, saldainiu ir atvirute - nuostabus siurprizas buvo! Labai labai nudziugino - dar karta ACIU, Jurate ir Rimai ;)
  • keliavom su anglem sestadieni i Fougères miesteli, kuriame yra didele pilis. Deja, nezinojom, bet taip pataikem, kad pilis buvo uzdaryta visam sausio menesiui.. :) na bet nieko, oras buvo grazus, pasivaiksciojom, apziurejom miesteli, suvalgem galettes (tradiciniai blynai cia), tiesiog pasimegavom grazia diena grazioj vietoj.
  • vakare susirinkom pas meksikiete drauge pasibut ir veliau nulekem i kluba pasiaust - taip buvau pasiilgusi tiesiog pasiselt klube..:)
  • Sia savaite labai labai daug sapnavau namus - t.y. Lietuva ir zmones Lietuvoje - seima, draugus, musu sodyba..:) gera, kad bent sapnuose ten pabunu..:)
Viskas neblogai, darbe turiu ka veikti, ruosiames kino festivaliui, kuris vyks Meksikos tema. Taip pat nuo ryojaus pradedu mokyti jaunimo centro rezidentus anglu kalbos..:) va prasau, busiu Tamsta mokytoja..:) kiek nerimauju, nes nesu anglu kalbos eksperte, bet angles man patare, kaip galiu pravesti pamoka ir ramino, kad angliskai tikrai gerai kalbu, tad tikiuosi, kad viskas praeis gerai :)

Savaites lekia labai greitai - krepsinio treniruotes yra mano megstamiausia savaites dalis :) Siaip daug nusimato keliavimu vasari, t.y. jau nuo kito savaitgalio.. Dideli ejikai i kina pasidarem - kiekviena sekmadienio vakara einam ziureti prancuzisku filmu:) Siandien irgi eisim, tik nezinau i koki - Antonio isrinko, tai reik pasitiket :)

Na siam kartui tiek trumpai. Idedu nuotrauku is Fougères miestelio ir is vakar pas meksikiete bei klube. Ir dar, labai labai rekomenduoju paziureti si pasirodyma iki galo: http://www.youtube.com/watch?v=b5Ab1a7upfA

myliu, pasiilgau!
Geros savaites!
Juste


Fougères:









































Pas Adriana:





Klubas:




2011 m. sausio 23 d., sekmadienis

Rami metu pradzia

Labas!

kazkaip senokai berasiau..:) Nerasiau, nes niekur nekeliavau, o apie kasdienybe rasyti nebeidomu :)
Matot, viskas, kas stebino pradzioje, dabar jau tapo kasdienybe..:) Aisku jau nebeilgai, persirito mano projektas i antra puse, darosi neramu del ateities, mastau, suku galva..:) bet..

Dar pagyvensiu sia diena!

Kas naujesnio ir tokio dziuginancio, tai kad susiradau komanda krepsinio cia, tai karta per savaite nulekiu krepsinio palost, pasitreniruot - labai buvau to pasiilgusi! Fainos panos, geras treneris, gaila tik, kad viena karta tegaliu nulekt i treniruotes, nes kitom dienom man su darbu sutampa, tad neiseina..

Dar is dziugesniu reikalu, kad mano tevai nusipirko bilietus jau ir atvaziuoja pas mane balandi :) tai esu labai labai del to laiminga! gaila tik, kad taip dar reik laukt ilgai :) bet nieko, laikas lekia greitai tad...

Dar kas, va sutikau dar viena lietuvaite cia Rennes, bet kazkaip apsikeitem telefono numeriais, bet nei karto nesusirasem..:) dar siandien einu su viena lietuvaite susitikt, nes mane per facebook'a susirado, sako as cia irgi Rennes bunu. Tai bus matyt. Atsiranda lietuvaiciu, visur musu pilna..:)

Sis menesiukas toks ramesnis, nuo vasario vel pradedu keliones klajones. Ir darbe cia daugiau visokiu projektu prasideda, nuo vasario bus filmu festivalis, kurio tema siemet Mexico, tai organizuojam cia ivairius vakarus su meksikieciu asociacija. As viena meksikiete pazistu, tai ja irgi itraukiau, manau bus idomu!

Siaip savaitgaliais tai daugiau cia i miesta, i klubelius, i barus iseinam. Vakar Annie gimtadieni pas mane sventem, tai turiu siek tiek nuotraukikiu.


















Tai tiek naujienu siam kartui. Manau veliau bus daugiau ispudziu ir daugiau nuotrauku :)
Labai laukciau ir noreciau gauti laisku ar bent koki viena kita sakini is Jusu!!! Bo pasiilgau labai labai labiausiai :)

Buckis!

Juste

2011 m. sausio 4 d., antradienis

Ziemos sventes

Labas!

Dar karta visus su praejusiomis sventemis! :))*

Mano sventes buvo sutiktos Ispanijoje. Turiu labai labai daug ispudziu ir dar daugiau nuotrauku :)
Meginsiu viska sudelioti is eiles..

Is Rennes isvaziavau gruodzio 22 diena i Paryziu. Ten manes jau lauke mano drauge Greta su savo amerikone drauge Casey.

Gera buvo buti Paryziuje ir neskubeti, o tiesiog megautis, jog esi ten su puikiom draugem, kad oras grazus graziame mieste, ir zinoti, jog rytoj keliausi i Ispanija... Taip ir bastemes sen bei ten, prie ivairiausiu Paryziaus izymybiu, gerem kava, plepejom..

Aisku, geras oras greitai baigesi ir eme smarkiai lyti. Bet as, vaikas, uzsispyriau, jog reikia pamatyti Eifelio boksta ir vakare! :) tai suslapom kaip ciuckiai, susalom, bet padariau kokias 6 nuotraukas ir lekem i hosteli :) Hostelis, be visu trukumu organizuotumo prasme, man labai patiko, nes buvo labai pilnas sauniu zmoniu is ivairiausiu pasaulio kampeliu. ir labai gyvas.

Vakare pasedejom viesbucio bariuke, susipazinom su keliais australais, kanadieciu, amerikieciais ir dar kazkuo lyg ir. Panos ten keliom dienom anksciau buvo, tai jos ten ir pasibaliavot gerai su daugeliu spejo. Man tik teko susipazinti su idomiais zmonem, paklausyti, kaip,kur jie keliauja. Vienas australas buvo labai rimtas dede - inzinierius dirbantis australu imoneje, prekiaujancioje metalais (jei teisingai supratau) su Kinija - taip idomu buvo paklausyti! Kitas kanadietis dirba imoneje, valdancioje investicinius fondus, tai irgi truputi papliurpt teko bendrom temom :)

Daug apmastymu sis vakaras sukele man apie tai, ka noriu daryt toliau... Cia didziausias mano apmastymu objektas siuo metu, bet apie tai neissiplesiu dabar :)

Kita diena orai pradejo kresti pokstus - pradejo snigti kaip reikiant. bijojau, kad strigsiu Paryziuje, bet viskas galiausiai baigesi laimingai. Atsibuciavom su mergiotem - jos i Lietuva, as i Ispanija.























Ispanijoje, Granadoje, manes jau lauke kita drauge - Vaiva. O lauke ji manes sau laiminga pas mano Antonio namuose, su visa seimyna :) Taigi labai saunu buvo, kai abudu atbego manes apkabinti i stotele :) Granadoje jau buvo silciau nei Paryziuje - apie +8.

Ta pati vakara susitikome Annie, mano amerikiete, ir su jos drauge, kuri irgi atkeliavo kartu svesti Kaledu. Granada yra vienintelis miestas Ispanijoje (turbut ir pasaulyje - nezinau (: ), kur yra "tapu kultura" - t.y., kai perki gerima, maista gauni nemokamai. ir ne siaip riesutuku kokiu, bet normalu toki mini patiekaliuka - kas karta, ir vis kitur jie skirtingi:) taigi visai geras deal'as - perki alu uz 1 eura ir dar pavalgai :)(lietuviskas mentalitetas lenda ;)))!

Taigi pasedejom siek tiek bariukyje. Bet ilgai neuzsibuvom, nes kita diena buvo pagrdindinis balius - Kucios! :) Susitarem susitikti 12h dienos.. Antonio teige, jog pradesime girtuokliauti baruose nuo tada. Netikejom... :)
Beje ten mandarinu ir apelsinu medziai auga kaip pas mus obelys ar liepos :) bandem ragauti, kvailos lietuvaites, bet neskanus jie, nors ir atrodo nuostabiai :)










Kita diena atsikelem, pasiruosem ir iskeliavom i susitikima su Antonio ir i jo "kuciu baliu". Pakeliui aplankeme didziausia Granados, ir matyt viena didziausiu visos Ispanijos izymybiu - Alhambra. Tai musulmonu palikimas - didele pilis (nezinantiems ir susidomejusiems: http://en.wikipedia.org/wiki/Alhambra).
Apsidairiusios ten, keliavome i savo susitikima, besijuokdamos ir vis dar netikedamos, kad nevalgiusios pusryciu pradesim baliavoti.







i























O reikejo patiketi, nes kita diena 12h30min mes jau buvome bare su daug daug kitu jaunuoliu, kuriame visi vietoj rytines arbatos gere aluti arba tinto de verano (tai yra vynas su limonadu), vietoj pusryciu valge tapas. Keisciausia buvo, jog bare visos dekoracijos buvo religines - marijos, jezaus paveikslai, kryziukai, visur vienzo baznycios atributika :) Antonio sake, jog tai tradicinis Granados baras :))) per savo viesnage daugiau tokio nemateme, bet sis ispudi paliko tikrai dideli :)
















Siek tiek atsigere Tinto De Verano, uzvalge tapu ir pasistebeje, kaip zmones svencia nuo pat ryto per kucias, nutareme eiti pasivaikscioti, nes nesinorejo visos dienos praleisti bare.

Isejome pasibastyti, pasidairyti. Tikrai labai grazus miestas yra Granada - rekomenduoju nukeliauti! Grozio nupasakoti nemeginsiu, nesu rasytoja, o jums ir skaityt matyt nebutu taip idomu, ikelsiu nuotraukikiu.
Labai patiko tai, jog miestas pilnut pilnutelis, atrodo, jog niekam ne motais, jog vakare reikes "kuciavoti":) visi barai pilni, visos gatves taip pat, visi svencia :)




















Pasibasciusios nutareme grizti i bara. Kai atejome, vakarelis jau buvo issiverzes i gatvele, nes bare buvo tiek zmoniu, jog pereiti per viena maza salyte iki tualeto man uztruko apie 10 minuciu :)))










Atejo Antonio pussesere, pusbrolis, keli artimesni draugai - labai saunus ir draugiski. Sako einam mes i kita bara, sakom nu einam! O dabar? Jo jo - dabar! spekit, po kiek laiko isejom :))) ogi nei cia ka nei cia ko - po 2 valandu isjudejom :))) ir tai be ju :))) spejome dar pavalgyti, tada nuejom i kelis barus, ir galiausiai Juos tik tada sutikome. Ir nuejome i toki naktini bara, jeigu galima ji pavadinti naktiniu 18h :) Bet toks pilnas ir pilnu tempu dirbantis, kad pavadinsiu ji naktiniu :) Ten svente tesesi! Visi soko, toliau isgerinejo, bendravo... Na, jausmas tikrai idomus, kai suvoki, jog Lietuvoje visi prie Kuciu stalo seda..:) Bet nesijauteme nuodemingos - juk buvome Ispanijoje - sventeme pagal ju taisykles :)










Apie 21 h visi eme po truputi skirstytis ir keliauti namo prie Kuciu stalo, vakarieniauti su seimomis. Labai idomu, kaip jiems ten sekasi po to kuciavoti, visa diena sventus..:)
Mes tuo tarpu susipazinome su vienu tokiu ispanu, vardu Chose. Sako jis, tai jus neturite, kur kuciavot? sakom nu jo, taip jau pasirinkom siemet. Sako vaziuojam pas mano seima! mes manem, kad jis juokauja, bet jis nejuokavo..:) Galiausiai Vaiva mane itikino, kad reik vaziuoti. Palikome savo amerikonus draugus mieste, ir iskeliavome su ispanu pas jo seima :)

Kelione irgi verta pasakojimo, bet as trumpai tik: sutiko kazkokia nepazistama seima - tevai ir dvi dukterys, pradejo su jais kalbeti, dainuoti, sokti. Sis filmukas iliustruos manau, kokie jie draugiski tarpusavy:)



Atvaziavome, o ten mama, tetis, mociute, sesuo, dede ir mes...:) Stalas grazus, pilnas maistu :)
Na taiiiiiiip keista buvo :) Niekas apart musu draugo nekalba angliskai, tai jis vertejavo. Pavalgeme saltu, sriubos, karstu..:) Jie mus prieme labai siltai ir svetingai.
Mama, teti, kitas kucias ir as kokiu svetimtauciu privesiu per Kucias namo, gerai? ;))))

Prisivalge (persivalge, kaip ir priklauso), susedome prie "saldumynu stalo". Atkeliavo dar keli ispano draugai, ir taip "prasivaisinome" bezaisdami kortomis iki 5 ryto :) Tada nutarem, kad reikia vaziuoti i kluba :))) 5h ryto i kluba zmones tik pradejo rinktis!!! Ir uz iejima prase 10 euru! :) Mes, taupios lietuvaites, nutarem neleisti tokiu pinigu uz 2h sokius ir iskeliavome namo.. taip ir baigem "kuciavoti" 6h ryte..:)








Kaledu rytas buvo kiek sunkesnis nei iprasta, bet ne toks jau ir blogas. Issikrapsteme apie 14h tik su Vaiva, bet issikrapsteme :) Ir isejome toliau grozetis Granada. Pagrindinis tikslas buvo rasti kalna - radome:) Vakare susitikome su visais amerikonais ir Antonio, nuejome i bara gerimu ir tapu. Taip gana ramiai ir praejo Kaledu diena. Daugiausiai ispudziu paliko miesto grozis ta diena. ir tai, kad kai paskambino mama, kazkaip graudumas apeme - bet toks geras, toks koks ir turi buti - namu ilgesys.
Stai dar Granados grozio.













































Kita diena susikrovem cemodanus ir iskeliavome i autobusu stoti. Pakeliui dar papleskinome ir pasigrozejome siuo puikiu Ispanijos miestu. Ir isvykome i pietus, i miesteli pavadinimu Nerja, kuris yra 50km nutoles nuo Malagos, ant Vidurzemio juros kranto.





















Kelione autobusu truko 2h, per kurias aikciojome, nes aplinkui buvo didingi vaizdai - kalnai, zydri ezerai, jura...:)









Nerjoje (beveik kaip Nerijoje:) ) mes buvome sesiese : mudvi su Vaiva, Annie ir jos 2 drauges ir viens draugas. Issinuomavome nama, kalno papedeje, mateme jura pro balkona.. Kaifas ir tiek. O geriausias dalykas - temperatura svyravo tarp 18 ir 24 laipsniu :)!

Cia prasidejo ramesnioji atostogu puse, nes kurortas sis toks adaptuotas D. Britanijos pensininkams, plius ziema, taigi nelabai sezonas ten, ramoka, nebuvo baliusku, klubu ar panasiai.

Taigi kaifavome jog esame prie juros, gruodzio menesi galime joje braidzioti (Vaiva ir issimaude), kad kitoje puseje nuo juros - kalnai, kad galime pavalgyti pakankamai nebrangiai juros gerybiu - kad esame Ispanijoje! :)




















































Po keliu dienu mano Vaiva ir viena is amerikieciu patrauke namo. Taigi likome keturiese. Gruodzio 29 diena islydejome Vaiva is Malagos. Po to pasilikome ten paturistauti.
Na, po Granados Malaga pasirode niekuo neypatingas miestas.. Tik saunu, kad jura yra ir papludymys. Namai kai kurie saunus, na ispaniskas tas fainumas yra, bet groziu tai nera labai labai superinis miestas - pasirode kiek nesvarokas. Bet gyvas, zmoniu knibzda daug. Taciau, antra karta ten nezinau ar specialiai keliauciau..:) galbut tik del juros..:)

























Pasilike keturiese is viso ramiai leidome dienas, gana tingiai. As siek tiek apsirgau. Matyt per daug isijauciau, kad vasara ir per daug juroje pribraidziojau:)














Ir taip ramiai bebunant, atejo nauju metu isvakares.

Ta diena lyg tycia pradejo lyti. Mums nuo musu namo iki miestelio buvo mazdaug 3km atstumas, kuri iveikdavome pesciomis per mazdaug 30 min. Taigi jau buvome nusiteike, jog naujus sutiksime namie, ramiai su Tinto de Verano. Bet. Kazkas pabelde i duris. Atidareme ir isvydome pagyvenusi vyriski, kuris mums ir sako: "Mano dukte mane pasiunte jums pasakyti, kad Europos balkone (aikste ant juros kranto miesto centre) siandien vyksta naujuju sutikimas, o jus uzsienieciai ir tikriausiai nezinote. Va nustojo lyti, ateikit jeigu noresite!"

Taigi, sio saunaus vyro deka, issikrapsteme is namu. Pasiememe tinto de verano ir i kelia! Siek tiek pavelavome ir i aikste atvykome 00h02min, fejerverkai buvo jau prasideje. Bet nieko.

Tikriausiai visas miestelis ten buvo suejes, scena, muzikantai, fejerverkai!!! Ispanu naujametine tradicija - pries laikrodziui musant 12 valandu, reikia kas viena sekunde suvalgyti po viena vynuoge sugalvojant nora! :) Tai buvome tam pasiruose, ememe kirsti vynuoges :) Sampaniuko irgi turejome, tai dvigubai naujus minejome :) Veliau prasidejo sokiai, su senukais kaip daveme dziazo - ir traukinuka darem, ir su skotu su dudmaisiu susipazinau, ir prisijuokem..:) Apie 3h ryto iskeliavome namo, taigi atsiguleme apie 4h. Zinau, lietuvaiciai sakysit, kad per anksti, bet patikekite, kaip su amerikieciais, tai tikrai ilgai cia istempem ;)))

Gana keistas naujakas buvo man - kazkur Ispanijoje, su amerikieciais, iskepiau kugeli, ziurejome vokiska muzikos kanala(vienintelis, kuri turejome), o veliau sokiai su pagyvenusiais britais bei vynuogiu valgymas vidurnakti :)













Kita diena buvo labai labaaaaaaaai silta! apie 25 laipsnius. Amerikieciai mire nuo pagiriu :) As sau rami deginausi ant stogo - ech, lietuviskas kraujas ne veltui :)))

Veliau su Annie pasibuvome prie juros pora valandu, atsisveikinome su ja:) vakare atradome filmu kanala.. Kita diena susitvarkeme ir iskeliavome is Nerja.

















Mes su Annie 7h autobusu keliavome iki Madrido. Ten oro uoste praleidome nakti ant svetingu grindu, skrydis i Paryziu ir tuomet traukiniu iki Rennes. 24h kelione - vel noriu atostogu :)))



Gaila buvo palikti Ispanija, labai patiko man ten - grazu, zmones atsipute, draugiski..!;) Bet buvo gera sugrizti i Prancuzija. Cia radau nuostabu kalediniu atviruku ir siuntini nuo tevu - man sausio 3 diena buvo Kaledos :)



Dabar vel griztu i realybe, kuri irgi tokia salygine - mano projektas persirito i antra puse. Dievazi, kaip greitai..! Keliauju i tolimesnius apmastymus..:)

Sventes buvo puikios, bet vis tiek truko man artimu ir mylimu zmoniu salia! Truko to visisko atsipalaidavimo, visisko buvimo savimi - tokio, kai bunu su Jumis :).

Aciu Gretai ir Vaivai, kad pavyko susitikti, ir, kad bent kiek leido pasijusti kaip namie pries ir per sventes! Myliu jus, kroskes mano:)

Pasiilgau Jusu, mano zmones!

Laimingu Jums naujuju metu! I visas bedas ziurekite su sypsena, i visus zmones - su meile.
Kaip vienas protingas dede yra pasakes: "Visi zmones yra geri, tik kiekvienam reikia skirtingai laiko, kad tai tau parodytu..!". Taigi, bukite tolerantiski, atviri, dosnus vieni kitiems, nuosirdus, pasitikekite savimi ir kitais! Tuomet ir bedu nebeliks! O kad visai butumete 100 procentu laimingi - atvaziuokite pas mane! ;))) As Jus apkabinsiu ir prajuokinsiu :)
Myliu, iki!

Jusu Juste