2010 m. spalio 24 d., sekmadienis

Nelabai taip sauniai

Labas!

Si savaitele buvo prasciausia is visu, kurias cia jau gyvenu. Nieko blogo nenutiko, tiesiog... Na, negali gi visa laika viskas buti gerai :)

Siaip savaite buvo labai rami, neturiu net ka papasakot smarkiai.
Cia vis nerimsta streikai, zmones kovoja uz savo teises. Pirmadieni del to neturejau pranuzu kalbos paskaitos. Antradieni universitetas buvo uzdarytas, vyko paskaitos tik uzsienieciams, taigi ir man. Ir universitetas uzblokuotas buvo visa sia savaite. Kita savaite Prancuzijoje moksleiviams ir studentams atostogos, tai juokemes, kad megina studentai prasiilginti atostogas :)
Teko diskutuoti su prancuzais, kokia ju nuomone del streiku. Visi vieningai jiems pritaria. Paklausiau, ar nemanote, kad del susiklosciusios ekonomines situacijos galbut reikia siek tiek radikalesniu sprendimu, tai butumet mate, kokiu zvilgsniu ir reakciju susilaukiau..:))) Tada viska diplomatiskai uzglaisciau apsimesdama durnele, kuri nesupranta situacijos..:) gal tokia ir esu..:) Bet is esmes, zaviuosi ju atkaklumu - pasako is karto, kad nepatinka tam tikri sprendimai..
Siaip keista situacija, nes degalinese beveik nera benzino, zmones beveik jo nebeturi masinose, tai kyla gresme, kad nebevazines autobusai ir pan. Rytoj meginsiu pasitikslint, kokia dabar situacija, bet savaitgali man pasakojo zmones, kad dar streikai pasites koki menesiuka..:) matysim.. bet idomu visai - labai prancuziska tie streikai..:)

Treciadieni pasportavom vel, beisboliuka palosem. smagu, pasiilgau sporto..:)



Ketvirtadieni dariau lietuviska vakara - gaminom lietuviskus patiekalus (kugelis, balta misraine, varskeciai, morku pyragas, agurkai su medum..) ir parodziau filmuka apie Lietuva. Gerai viskas isejo, visiem patiko valgiai, patiko filmas... reklamuoju Lietuvele zodziu :)








Penktadieni pas mane paziurejom filma, paplepejom iki paryciu. O sestadieni buvo Antonio gimtadienis, tai padariau jam tingini, prikrovem deze smulkmenu visokiu - norejom padaryti kaip pinada (ispaniskas tas asilas, kuri vaikai uzristom akim tranko, kad saldainiai iskristu is jo), bet isejo tik deze grazi..:))) Gerai visai pasibuvom, silpnoki jie cia su baliais aisku, bet jau imu priprasti..:) ir juos pratinu prie kitokio sventimo...:)))












Na sakau, nieko ypatingo, gal del to, kad nuotaikos nelabai buvo.. O siandien dar sudauziau savo veidrodi, kuri uz 1 eura pirkau..! Tai galvoju, nu blemba, tai bent saunumelis :))) Bet stengiuosi nebuti prietaringa..:)))

Geros savaites Jums, mielieji!
Buckis!

Juste

2010 m. spalio 17 d., sekmadienis

Maisto savaite

Sveiki! Pasiilgau :)

Sia savaite kulturu skirtumu pazinimas buvo vykdomas per maisto prizme :) Niekur neprikeliavau, taciau daug laiko praleidau vakarieniaudama, ragaudama...

Visa si tarpkulturini virtuviu pazinima pradejau pati: pirmadieni pasikvieciau savo mazute chebryte valgyti Kugelio (bulviu plokstainio :) ir tinginio. Merginos po du gabalus kugelio susveite, Antonio nebuvo toks apzavetas..:))) Taciau tinginys cia velnisko populiarumo susilaukes yra :))





Antradieniai yra ilgiausi ir sunkiausi man cia. Nesiskundziu, nes tas "sunkumas" yra juokingas palyginus, bet..:) Antradieniais stengiuosi buti rami ir pasidaryti viska, ko nespeju kitomis dienomis - buitis, vienzo. :)

Treciadieni tesesi maisto gaminimo/valgymo maratonas - mano centre vel vyko Maistuo ruosimas su sefu. Si karta gaminome vistiena rytietiskai, crembrule ir da kazkokius sausainukus.
Daug nepasakosiu, tik konstatuosiu fakta - buvo velniskai skanu! Zimona ir smagu, tas sefas toks linksmuolis, pasilazdavojam mes su juo, jis vis kimba prie Lietuvos, sako mus visus pasikviesi? As jam ten vis apie kokias sraiges uzmetu, visiem juoko.. Trumpai tariant atmosfera gera.



d

i






Ketvirtadieni keliavome i opera!!! Na, tai nebuvo spektaklis, tik istraukos is busimo spektaklio, taciau del to smarkiai nenusiminiau. Kodel? Nesubrendes as dar matyt vaikas operoms..:) Eme miegas, norejosi krizenti is solisciu veido israisku... Bet buvo idomu..! Juk viskas idomu, kas nauja.. ;)
Tesiant maisto tema: po operos valgeme visiska prancuziska JunkFood'a..:) Dar puse kitos dienos valgyt nenorejau! :))














Penktadieni su Annie ir britem keliavome i dar vienos amerikietes gimtadieni. Gereme vyna.. Nebegeriu vyno - pasimokiau DAR KARTA :)) Idomu buvo tai, kad gimtadienis buvo prancuziskas-amerikietiskas.. tai aiskumo buvo mazai, bet idomu tai, kad gali i gimtadieni atsivesti ka nori :))) ir reikia atsinesti savo maista bei gerimus.. :D Gimtadienis tikrai nebuvo geriausias, kuriame teko dalyvauti - netgi priesingai. Lietuvisku baliu kol kas niekas nenurungia cia.. :)





Sestadieni susitikom turguje. Buvome as, Annie ir ispaniukai. Smagu tame turguje buna - visi pardavejai labai smagus. Man dar net nepradejus kalbeti, jie jau manes klausia is kur esu atvykusi, sako, matyti, jog nesi prancuze.. :) uz tai gavau dovanu ridiku puokste, nors pirkau vynuoges... :) Bet turiu pasakyt, kad yra visiskai priesinga grupe zmoniu, kurie galvoja, kad esu tikra prancuze, nes manes paklausia kelio, kiek valandu ar dar ko nors per savaite kokai tiie 3-5 zmones tikrai..:) arba buna, kad gatveje nei is sio nei is to pasisveikina placiai issisiepe :))) gal siaip labai draugiski :D

Prancuzijoje siuo metu visi VISI streikuoja kas kelias dienas - del pensijinio amziaus pakelimo. Siuo metu jie i pensija iseina 60-ties, o valstybe nori padaryti 62-eju.. :) ketvirtadieni buvo uzdaryti universitetai, is paskos pradejo streikuoti ir mokyklu moksleiviai.. Labai atidziai neseku visu ivykiu, bet nepatogumu tai sukelia nemazai.. O streikams galo kol kas nematyti..:)

Ispanai yra baisus dalykas, kai reikia kazka nuspresti.. :))) Nuo vakarykscio vyno labai skaudejo galva, tad as tingejau galvoti, Annie irgi be nuomones buvo, tai reikejo matyti kaip ir kiek laiko sprendem KUR eisim valgyti ir KA valgysim :)))) Labai sunkiai apsisprendziati tauta tie ispanai - na, bent jau maniskiai :) Po valandos diskusiju, nutariau, jog reikia lietuvisko aiskumo - galiausiai nukeliavom pas Antonio ir valgem italiskus Spageti (made by Spanish :) ) ir gerem italiska kava Lavazza..













Tokia italiska popiete valgymai dar nesibaige..! :))) Vakare buvome pakviestos i vakariene pas viena is centro gyventoju - jis labai megsta gaminti. Na tai valgeme kazkoki labai skanu apkepa vistienos bei du pyragus - kriausiu ir sokoladini.. Siaip sedejome visa laika prie stalo.. Isejau apsivalgiusi kaip per kokias kaledas..:D








Sekmadieni pasigaminau lietuviku varskeciu, veliau su visais isejom miestan isgerti kavos... Pakalbejau su seimyna per Skype.. Orai puikus kol kas (tfu tfu tfu..). Gyvenu ir zvengiu, kaip sako zmones! Soti ir turininga savaite buvo, su nekantrumu laukiu kitos :)
Ir su nekantrumu laukiu laisku is Jusu, bet deja, retokai tesulaukiu...:/ Niekada nevelu pasitaisyti! ;)



Buciuoju ir pasiilgau visu lietuvaiciu!

Juste

2010 m. spalio 10 d., sekmadienis

Silta, gera ir smagu.. :)

Labas!

Striku straku ir as jau beveik menesi esu cia! WOW!

Vienintelis nusivylimas tas, kad tikejausi, kad po menesio jau varysiu francuziskai laisvut laisvuteliai! :))) Naivi as lietuvaite.. :) Bet progresa tikrai jauciu! Tuo ir reikia dziaugtis :)

Visa kita taip, kaip ir tikejaus, arba geriau. Ypac dziugina orai sia savaite - is karto atsiprasau visu, kurie skaitot ir esat Lietuvoj, kur saltoka jau, bet eina sau - cia antra vasara!!! :) Tik kad lapai rausta, tai dar plius ir rudeniu kvepia.. Aisku praeita savaite lijo kaip is kibiro, tai nesidziaugiau taip. Bet si savaite buvo puiki vien del to, kad buvo apie 25 laipsnius...

Savaites pradzia buvo gana rami. Antradieni tik buvome sumaste eiti i salsos kursus pamegint, nes pirmoji savaite nemokama. Bet pavelavom, neradom ir galiausiai nenuejom :) As aisku labai nenusiminiau, nes kas mane pazistat, turbut zinot, kad sokt as megstu, bet labiau klumpakoji lietuviska per balius :))) na, taciau antradieni meginsim vel nueit :)))

Treciadieni vakare visu centru gyventojams buvo suorganizuota sporto sale. Taip dabar visus metus, kas antra savaite keliausim pasportuot. Sia savaite sportai buvo fitnesas ir beisbolas :) Tai nu kaip smagu buvo! Tikrai nesitikejau, bet gerai pajudejom per fitnesiuka, labai idomu buvo pramokti beisbolo taisykles. Siaip labai sporto buvau pasiilgus, tai visa laiminga po to buvau :)









Ketvirtadieni vakare savo centre suorganizavau zaidimu vakara - pagrinde zaidem pokeri, veliau dar biliarda palosem. Buvau daugiau zaidimu prigallvojusi, bet kadangi dalyvaujanciu kaip visada buvo gana nedaug, tai ne kazka ir tenuveikem daugiau.. :) Pagaminau tingini, nunesiau pavaisinti, tai prancuzai patenkinti liko, sake kad laaaabai gerai :) Nors per klaida su sudytu sviestu padariau, bet isejo visai gerulis.. :)

Penktadieni buvo laaaaaabaaaaaaai grazi diena, super grazu, silta.. Dirbau tik iki 13 h, tai popiete su Fabienu isejom pasibastyt po miesta, tai nukeliavom i ta parka Thabor miesto centre, pasivaiksciojom, o po to pasiemem sezlongus ir prasedejom ant saules kokias 2 h plepedami..:) Gera niekur neskubeti..
































Vakare su panom pasidarem Girl's night out :) As, Annie, Sonia, dvi brites, Madeline ir Elie, bei dar viena amerikiete, kuri cia gyvena jau 5 metus, padarem tura per naktinius barus/klubus. Nezinau, ar ta amerikonka nelabai turi skoni barams, ar siaip kazkaip neuztaikem, bet perejom gal 5-6 barus/klubus, nu kazkaip ni tak :) vienam tik kazkas panasaus i kluba buvo, kitur barai ir tiek :) Kita syki ieskosim pacios :D

Na, nepaisant to, grizau namo apie 4 (prancuzisku rezimu cia labai velai :D). Kita diena buvom susitare visi eit i turgu miesto centre, tai issikrapsciau tokia visa uztinus.. bet gerai buvo, kaaaaarsta... prachilinom velgi mieste, apsiprekinom. Vakare su Sonia nuejom pas Antonio, tai toki labai prancuziska pasisedejima pasidarem su vyneliu, prancuzisku suriu, saussison.. Jiems labai svarbu tai, ka valgo ir geria, tai pradedu priragauti visokiu mandrybiu, o ne tik cipsu :DDDD



Sekmadieni su Annie turejom vaziuoti i miesteli St. Malo, kuris labai labai grazus ir turistinis, prie juros.. Bet (Prancuzijoje visada yra "bet")! Bet mieste vyko maratonas, tai autobusai ne visose stotelese stojo, tai toje, kur mes laukem nestojo..:)
Tuomet nukeliavom i autobusu stoti ir nutarem vykti i kita miesteli prie juros - Dinard, kuris kiek maziau ispudingas uz St Malo, bet vis tiek grazus. Jame si savaitgali vyko britu filmu festivalis, plius buvo be galo grazus oras, tad nemazai liaudies jame buvo. Kita savaitgali, jei bus grazu, keliausim i St Malo.

Atvykus i Dinard ir pamacius jura as krykstavau kaip vaikas - man jura pats nuostabiausias dalykas pasaulyje..! O plius kai spalio menesi joje galiu pabraidyt.. Buvo zmoniu, kurie maudesi. Jei buciau turejusi maudimuka, buciau ir as prisijungus..:)
Na, daug nepasakosiu, viskas matyti nuotraukuose ir filmukuose zemiau :)

Myliu, buciuoju, pasiilgau ir laukiu Jusu cia!!!!