2010 m. spalio 17 d., sekmadienis

Maisto savaite

Sveiki! Pasiilgau :)

Sia savaite kulturu skirtumu pazinimas buvo vykdomas per maisto prizme :) Niekur neprikeliavau, taciau daug laiko praleidau vakarieniaudama, ragaudama...

Visa si tarpkulturini virtuviu pazinima pradejau pati: pirmadieni pasikvieciau savo mazute chebryte valgyti Kugelio (bulviu plokstainio :) ir tinginio. Merginos po du gabalus kugelio susveite, Antonio nebuvo toks apzavetas..:))) Taciau tinginys cia velnisko populiarumo susilaukes yra :))





Antradieniai yra ilgiausi ir sunkiausi man cia. Nesiskundziu, nes tas "sunkumas" yra juokingas palyginus, bet..:) Antradieniais stengiuosi buti rami ir pasidaryti viska, ko nespeju kitomis dienomis - buitis, vienzo. :)

Treciadieni tesesi maisto gaminimo/valgymo maratonas - mano centre vel vyko Maistuo ruosimas su sefu. Si karta gaminome vistiena rytietiskai, crembrule ir da kazkokius sausainukus.
Daug nepasakosiu, tik konstatuosiu fakta - buvo velniskai skanu! Zimona ir smagu, tas sefas toks linksmuolis, pasilazdavojam mes su juo, jis vis kimba prie Lietuvos, sako mus visus pasikviesi? As jam ten vis apie kokias sraiges uzmetu, visiem juoko.. Trumpai tariant atmosfera gera.



d

i






Ketvirtadieni keliavome i opera!!! Na, tai nebuvo spektaklis, tik istraukos is busimo spektaklio, taciau del to smarkiai nenusiminiau. Kodel? Nesubrendes as dar matyt vaikas operoms..:) Eme miegas, norejosi krizenti is solisciu veido israisku... Bet buvo idomu..! Juk viskas idomu, kas nauja.. ;)
Tesiant maisto tema: po operos valgeme visiska prancuziska JunkFood'a..:) Dar puse kitos dienos valgyt nenorejau! :))














Penktadieni su Annie ir britem keliavome i dar vienos amerikietes gimtadieni. Gereme vyna.. Nebegeriu vyno - pasimokiau DAR KARTA :)) Idomu buvo tai, kad gimtadienis buvo prancuziskas-amerikietiskas.. tai aiskumo buvo mazai, bet idomu tai, kad gali i gimtadieni atsivesti ka nori :))) ir reikia atsinesti savo maista bei gerimus.. :D Gimtadienis tikrai nebuvo geriausias, kuriame teko dalyvauti - netgi priesingai. Lietuvisku baliu kol kas niekas nenurungia cia.. :)





Sestadieni susitikom turguje. Buvome as, Annie ir ispaniukai. Smagu tame turguje buna - visi pardavejai labai smagus. Man dar net nepradejus kalbeti, jie jau manes klausia is kur esu atvykusi, sako, matyti, jog nesi prancuze.. :) uz tai gavau dovanu ridiku puokste, nors pirkau vynuoges... :) Bet turiu pasakyt, kad yra visiskai priesinga grupe zmoniu, kurie galvoja, kad esu tikra prancuze, nes manes paklausia kelio, kiek valandu ar dar ko nors per savaite kokai tiie 3-5 zmones tikrai..:) arba buna, kad gatveje nei is sio nei is to pasisveikina placiai issisiepe :))) gal siaip labai draugiski :D

Prancuzijoje siuo metu visi VISI streikuoja kas kelias dienas - del pensijinio amziaus pakelimo. Siuo metu jie i pensija iseina 60-ties, o valstybe nori padaryti 62-eju.. :) ketvirtadieni buvo uzdaryti universitetai, is paskos pradejo streikuoti ir mokyklu moksleiviai.. Labai atidziai neseku visu ivykiu, bet nepatogumu tai sukelia nemazai.. O streikams galo kol kas nematyti..:)

Ispanai yra baisus dalykas, kai reikia kazka nuspresti.. :))) Nuo vakarykscio vyno labai skaudejo galva, tad as tingejau galvoti, Annie irgi be nuomones buvo, tai reikejo matyti kaip ir kiek laiko sprendem KUR eisim valgyti ir KA valgysim :)))) Labai sunkiai apsisprendziati tauta tie ispanai - na, bent jau maniskiai :) Po valandos diskusiju, nutariau, jog reikia lietuvisko aiskumo - galiausiai nukeliavom pas Antonio ir valgem italiskus Spageti (made by Spanish :) ) ir gerem italiska kava Lavazza..













Tokia italiska popiete valgymai dar nesibaige..! :))) Vakare buvome pakviestos i vakariene pas viena is centro gyventoju - jis labai megsta gaminti. Na tai valgeme kazkoki labai skanu apkepa vistienos bei du pyragus - kriausiu ir sokoladini.. Siaip sedejome visa laika prie stalo.. Isejau apsivalgiusi kaip per kokias kaledas..:D








Sekmadieni pasigaminau lietuviku varskeciu, veliau su visais isejom miestan isgerti kavos... Pakalbejau su seimyna per Skype.. Orai puikus kol kas (tfu tfu tfu..). Gyvenu ir zvengiu, kaip sako zmones! Soti ir turininga savaite buvo, su nekantrumu laukiu kitos :)
Ir su nekantrumu laukiu laisku is Jusu, bet deja, retokai tesulaukiu...:/ Niekada nevelu pasitaisyti! ;)



Buciuoju ir pasiilgau visu lietuvaiciu!

Juste

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą