2010 m. spalio 24 d., sekmadienis

Nelabai taip sauniai

Labas!

Si savaitele buvo prasciausia is visu, kurias cia jau gyvenu. Nieko blogo nenutiko, tiesiog... Na, negali gi visa laika viskas buti gerai :)

Siaip savaite buvo labai rami, neturiu net ka papasakot smarkiai.
Cia vis nerimsta streikai, zmones kovoja uz savo teises. Pirmadieni del to neturejau pranuzu kalbos paskaitos. Antradieni universitetas buvo uzdarytas, vyko paskaitos tik uzsienieciams, taigi ir man. Ir universitetas uzblokuotas buvo visa sia savaite. Kita savaite Prancuzijoje moksleiviams ir studentams atostogos, tai juokemes, kad megina studentai prasiilginti atostogas :)
Teko diskutuoti su prancuzais, kokia ju nuomone del streiku. Visi vieningai jiems pritaria. Paklausiau, ar nemanote, kad del susiklosciusios ekonomines situacijos galbut reikia siek tiek radikalesniu sprendimu, tai butumet mate, kokiu zvilgsniu ir reakciju susilaukiau..:))) Tada viska diplomatiskai uzglaisciau apsimesdama durnele, kuri nesupranta situacijos..:) gal tokia ir esu..:) Bet is esmes, zaviuosi ju atkaklumu - pasako is karto, kad nepatinka tam tikri sprendimai..
Siaip keista situacija, nes degalinese beveik nera benzino, zmones beveik jo nebeturi masinose, tai kyla gresme, kad nebevazines autobusai ir pan. Rytoj meginsiu pasitikslint, kokia dabar situacija, bet savaitgali man pasakojo zmones, kad dar streikai pasites koki menesiuka..:) matysim.. bet idomu visai - labai prancuziska tie streikai..:)

Treciadieni pasportavom vel, beisboliuka palosem. smagu, pasiilgau sporto..:)



Ketvirtadieni dariau lietuviska vakara - gaminom lietuviskus patiekalus (kugelis, balta misraine, varskeciai, morku pyragas, agurkai su medum..) ir parodziau filmuka apie Lietuva. Gerai viskas isejo, visiem patiko valgiai, patiko filmas... reklamuoju Lietuvele zodziu :)








Penktadieni pas mane paziurejom filma, paplepejom iki paryciu. O sestadieni buvo Antonio gimtadienis, tai padariau jam tingini, prikrovem deze smulkmenu visokiu - norejom padaryti kaip pinada (ispaniskas tas asilas, kuri vaikai uzristom akim tranko, kad saldainiai iskristu is jo), bet isejo tik deze grazi..:))) Gerai visai pasibuvom, silpnoki jie cia su baliais aisku, bet jau imu priprasti..:) ir juos pratinu prie kitokio sventimo...:)))












Na sakau, nieko ypatingo, gal del to, kad nuotaikos nelabai buvo.. O siandien dar sudauziau savo veidrodi, kuri uz 1 eura pirkau..! Tai galvoju, nu blemba, tai bent saunumelis :))) Bet stengiuosi nebuti prietaringa..:)))

Geros savaites Jums, mielieji!
Buckis!

Juste

2 komentarai:

  1. Turbut to nezinojai, bet ruduo, Prancuzijoje, yra streiku sezonas. Dazniausiai prasideda rugsejo galia ir tesiasi iki ziemos. Kai kiti europieciai sunkiai dirba, prancuzai smaginasi degindami automobilius priemesciuose.

    Docentas :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. dabar susimasciau, kuris cia Docentas, nes pazistu net kelis tokius protingus... :))))

    AtsakytiPanaikinti