2010 m. spalio 4 d., pirmadienis

Rudeneja...:)

Laba diena!

Praejus savaite buvo tikrai labai idomi ir turininga bendravimo su zmonemis atzvilgiu. Apie viska is eiles.

Prasidejo prancuzu kalbos kursai. Pirmadieniais 2h rasybai (gramatika) ir antradieniais 2h klausymas-kalbejimas.
Pirmadieniais desto tokia destytoja, kuri man nelabai kazkaip patiko, nes labai primine mano tokia kvankstelejusia buvusia lietuviu kalbos mokytoja Devetnikoviene (jeigu kam nors tai ka nors sako), bet gal tai tik pirmas ispudis, tikiuosi, kad veliau suprasiu klydusi del jos :).
Antradieniais desto tokia jauna destytoja, tai pas ja labai patiko. Kazkaip laisvai jauciausi, smagiai vede paskaita, idomu buvo.
Grupeje yra apie 20 zmoniu. 2 svedai, keletas ispaniu, italas ir itale, kanadiete, amerikietis, lenke, belge, vokiete, kinas… del kitu dar nesu tikra. Bet zodziu grupele tokia labai jau international. Na jie visi aisku beveik yra Erasmusininkai (studijuoja pagal mainu programa), vienas kitas magistrantas gal. dar taip smarkiai su visais nesusipazinau, bet visai smagus zmones atrodo. Tik kad pirmadieni kazkaip nuotaikos nebuvo, tai su niekuo nepuoliau pazindintis, o antradieni jie jau apsitryne buvo, tai as tokia ten ne visai sava jauciuosi, nu bet as dar jiems parodysiu :) juokauju aisku, bet tikiu, kad viskas bus ok :)

Darbe kaip visada daug ilguuuu susirinkimu pirmadieni-antradieni. Ima aisketi mano darbo gaires. Na tas mano darbas be galo lankstus manau bus. Bet atliksiu kazkiek techninio kasdienio darbo: skambuciu atsiliepinejimas, dokumentu tvarkymas. Likusi dalis kurybine – kiek pati sukursiu sau darbo, tiek ir turesiu. Siaip esme, motyvuoti jaunimeli aktyviau dalyvauti centro gyvenime, biciuliautis, sukurti bendrumo jausma.
Tai va jau pradejau organizuoti bilijardo turnyra, dauguma labai nudziugo. Uz 2 savaiciu turesim Lietuvisku patiekalu vakara, tai misliju prie lietuvisko maisto gaminimo dar prijungsiu ir Lietuvos pristatyma. Ateinanti ketvirtadieni organizuoju zaidimu vakara, tai dar esu kurybos procese, bet jau gavau pokerio stala, kortas, kelis grupinius zaidimus sumasciau. Manau bus smagu, svarbu, kad tik dalyvaujanciu susirinktu :). Vis mastau, kaip pradeti anglu kalbos kursus. Su viena panele jau buvom susede pasimokyt, bet sunku eina sau kaip, nes as gerai nemoku gramatikos taisykliu, o dar is prancuzu kalbos jas paaiskint, tai brrr… reik kazka mastyt :)

Si ketvirtadieni buvo vienas is maisto gaminimo activities su profesionaliu vireju. Gaminom ivairius patiekalus vien is bulviu. Siu uzsiemimu esme yra parodyti jaunimui, kad galima labai nebrangiai pasigaminti skanaus ir ivairaus maisto. Tai buvo visokiu ten bulviniu blyneliu, pyragu, kukuliu… buvo labai smagu, nes visi kartu darbavomes, po to kartu vakarieniavom. Vienzo, patinka man sitie uzsiemimai.







Social life irgi juda priekin. Treciadieni su Annie (amerikiete) susitikom su Antonio (ispanu) ir Marlene (prancuze, kuri buvo Erasmuse Lietuvoj). Antonio atsivede dar du draugus ispanus Franc ir Franc (sutapk tu man taip!), kurie taip pat atvyko cia pagal Erasmus programa studijuoti architektura.
Ketvirtadieni su Annie isejom su pora vaikinuku (Nicolas ir Fabien), gyvenanciu tame centre, kur as dirbu. Tai paplanavom jau keleta kelioniu cia aplink, belieka jas igyvendint :). Beje, ketvirtadieniais Rennes tikras diiiiiidelis nesibaigiantis balius! TIEK jaunimo visur, aisku neblaivaus, bet dainos, uzesys… man patiko :)
Penktadieni po darbo buvau tokiam renginuke miesto, kuris skirtas visiems miesto jaunuoliams, studentams, norintiems suzinoti KUR?KAS?KADA?KAIP? sveikatos/isidarbinimo/studiju/laisvalaikio klausimais Rennes. Ten sutikau Sonia, tai sutarem susitikti sestadieni su ja. Penktadienio vakara jauciausi pavargus, tad nutariau likti ziureti filmu pas save. Be to pradejo ziauriai lyti – tiksliau, atejo tikrieji Bretanes orai, tai nesinorejo niekur kisti nosies :).






Sestadieni susitikau su tokia prancuze, kuri pries keleta metu savanoriavo Lietuvoje metus. Ji gyveno Kaune, tai prisijuokem, padiskutavom. Miela megina, matosi, kad nori bendrauti. Kita savaite zadejo pakviest i kazkoki vakareli pas save, tai bus matyt :).
Po to su Annie susitikau su dviem britem ir dar viena amerikiete, kurios cia dirba kaip ir Annie – anglu kalbos mokyoju asistentem. Cia gana populiari programa. Idomu pasiklausyti zmoniu is “siltnamio” atvykusiu gyventi savarankiskai :)
Veliau susitikom su Sonia ir Fabienu (prancuzas, gyvenantis tame centre, kur as dirbu) ir keliavom pas mane. As juk nebuciau as, jei nepadaryciau baliuskos pas save, ane? :) na nebuvo ten baliuska, siaip keturiese pasedejom virtuvej su aluciu ir sidriuku. Sonia pagamino ispaniska omleta, neblogs toks ;).
Sekmadieni vel visi keturi susitikom mieste. Nors velniskai lijo visa diena, atsisedom lauko kavinej po stogu ir gerem kava ir arbata kokias 4 h, plepejom. Cia gerai tas, kad nors lija, bet nera salta visiskai. Bent kol kas:).





Taip ir praejo si savaitele. Kita irgi laukia nemazai veiksmo, pradedu isijaust i si nauja gyvenima. Bet penktadieni buvo lengva nostalgijike uzejus. Pasnekejau su tevais per Skype, po to sau viena sedejau, ir kazkaip galvoju, blemba kaip noreciau su lietuviska chebryte paselt ar siaip pasibut..:)

PARASYKITE MAN KAIP JUMS SEKASI!
Bisous bisous! ;)*

Justuke

2 komentarai:

  1. As mokiausi Antroje vidurineje, Ukmergeje. Devetka (Devetnikoviene)buto mano Lietuviu kalbos mokytoja.O kur tu ja sutikai ?

    AtsakytiPanaikinti