2010 m. lapkričio 27 d., šeštadienis

On-arrival mokymai Redon'e

Laba diena!

salta darosi, ane?:) atejo metas, kai neapsimoka eiti i kino teatra, nes ten bus pilna sniurpsciojanciu ir kosejanciu, kurie trukdys megautis filmu :)

Pati siandien lieku namie, bet ne tik del to, kad kosciu. O todel, kad grizau siandien is Redon miesto, kuriame savaite vyko "atvykimo" mokymai savanoriams is visos Europos, savanoriaujantiems Prancuzijoje. Esu visiskai be jegu, bet su labai daug teigiamu emociju!

Taigi, savaite buvo super duper idomi, smagi ir visaip kitaip sauni. Buvome 21 savanoris is: Lietuvos (buvo dar viena lietuve), Estijos, Ispanijos, Italijos, Cekijos, Vokietijos, Vengrijos, Airijos, Lichtensteino (!), Turkijos, Lenkijos.. Taip pat buvo mergina is Libano ir vaikinas is Palestinos (panasi programa, kaip mums, tik ne ES nariams).

Zmones buvo labai labai labai saunus, linksmi, draugiski, idomus. Paciuose mokymuose kalbejome apie daug dalyku, kuriuos jau ir taip zinojau. Bet kiek suzinojau idomybiu apie kitas salis, ju politika, istorija, kultura, miestus... Taip pat prisigaudziau neblogu ideju, kaip pagyvinti savo darba, ka galiu naudingo ir gero nuveikti.
Taigi vien del chebrytes duodu 10 balu siam seminarui! Nebuvo nei vieno, kuris nebendrautu..

Ka veikem idomaus? Na, apie pacius mokymus tai nepasakosiu. Vakarais turedavom ivairiausiu idomybiu - viena vakara varem futbolo lost, kita buvo body-painting'o vakaras, dar buvo Bretanes regiono nacionaliniu sokiu vakaras, tai sokom.. Na ir zinoma baliuskos.. Miegot daug neteko, bet ne toks gi tikslas buvo, ane?:)

Dar supratau, kad mano projektas finansavimo, tvarkingumo, gyvenimo salygu klausimu yra beveik tobulas! Visi kiti savanoriai turi nemazai ivairiausiu bedu, nepasitenkinimo.. As kaip ir neturejau kuo pasiskust. Ir kai papasakojau savo salygas, visu akys issprogdavo..:) Taip kad esu lucky..:)

Isvadas dar sunku padaryti, nes liudeselis toks apemes, kaip po visu kelioniu buna.
Esu laiminga, kad sutikau tuos zmones, kad dar karta isitikinau, jog nors ir skirtingi, bet visi mes labai faini ir galime kartu padaryti daug geru dalyku bei gerai praleisti laika. Gal kai kurie dabar skaitydami susirauket, ka as cia pezu, gal praplove smegeneles man ten :) Bet rekomenduoju pameginti patiems :)

Dar labai uzsinorejau ismokti dar viena uzsienio kalba, labiausiai italu arba ispanu, nes siaip nesunkios jos. Kai jie tarpusavy kalbasi as truputuka pagaunu, bet.. Tai ziuresiu, cia dar ne oficialus pareiskimas, bet kazkaip uzejo toks noras :) Gal praeis.. ;)))

Beje, buvo estas vienas - nu toks tikrut tikrutelis estas, letas, ramus, bet TOKS juokingas!!!! Tai dieve mano, ten iki asaru prisijuokdavom is esto bajeriu..! Papasakojau jam pora anekdotu apie estus, tai juokesi ir jis. Sako, ka darysi, nu leti mes :) bet apie mus neturi jie juoku :)

Ikeliu siek tiek nuotrauku ir filmuku bendram vaizdui susidaryt ;)

Ir einu ilsetis, rytoj svesim su amerikiete ir anglem Thanksgiving diena :) Paveluotai, bet manes jos lauke. Ziuresim, kas gausis :)

Buckis visiems ir kiekvienam atskirai!

Juste





Tvarkomes






Baras




Dirbam



Redon'as










Body painting'o vakaras








Sesios zasys su sesiais zasyciais :)


Futbolas


Redon nakti


Vakariene


Kalbu pamokele ir linkejimai mano mamai nuo italo :)



Mes


Tvarkarastis


Mano grupe, pristatanti Prancuzijos politikos sistema


Kasdienis vaizdelis



Bretanes sokiu vakaras






paskutinis vakaras







Visi

2010 m. lapkričio 15 d., pirmadienis

savaitgalis lietingame Paryziuje

Bonjour, draugai ir artimieji!!! :)

Praejusia savaite dirbti tereikejo 3 dienas. Dirbu cia su tokiu mini projektuku, tai turiu veiklos siek tiek, tai dziugina. Treciadieni nukeliavom pasportuoti, tai ismokau zongliruoti (na gerai jau gerai - pradejau mokytis :) ) bei susipazinau su frizbio pradmenimis.

Didziausias ir sauniausias dalykas - Savaitgalis Paryziuje!!!

Viena smulkmena, kuri nebuvo tokia ideali - visa savaitgali lijo. Taciau, kai esi Paryziuje pirma karta gyvenime ir matai TIEK nuostabiu dalyku, lietus yra paskutis veiksnys, kuris gadina nuotaika! ;)

Taigi, atvykome penktadieni ryte, isikureme pas Antonio vaikina bute - jis mums ji uzleido visam savaitgaliui. Ir pradejome turistauti - taip nuosirdziai! Prancuzijoje yra toks geras deal'as - jei esi jaunesnis nei 26 metu ir esi ES pilietis, turi begales nuolaidu - taigi visi muziejai buvo nemokami! Kilo bedu poroj vietu, nes Annie amerikiete, tai jai nera siu nuolaidu, bet apsimesdavom, kad ir ji europiete ir praeidavom nemokamai ;) Sukames :)

Susitikau su savo drauge Aukse - taip geeeeeeera buvo ja sutikti Paryziuje, nerealu! labai dziaugiuosi. po to visa nakti sapnavau namus, draugus Lietuvoje..:)
Aukse nuvede mus i bariuka, kur vyko Happy Hour, tai ten pasisedejom truputi. Siaip nesitusinom, nes per dienas taip nusikaldavom, kad vakare kaip ciuckiai pavargusios budavom, grizdavom i savo mazuteli buteli ir miegot :)

Kitam kartui pasilieku patirti paryzietiska gyvenima - dabar tik apziurejau visas izimybes :)

Na, nevardysiu, ka matem - viskas nuotraukose. Zinau gi, kad visi labiau megsta ziuret paveikslelius nei skaityti teksta.. ;))))

Labai visu pasiilgusi Juste
Buckis!
















































Montmartras

















Opera


Sena




Su Auksyte






Liuksemburgo sodas




Panteonas










Rotuse


Pompidou muziejus. Viduje daug modernaus meno. Mano nuomone apie ji jau, manau, zinote..:)


Musu mazasis butukas



Kita diena dar ikelsiu pora video jei pavyks :)